Annons
Nyheter

Storstöld av möbler från dödsbo i Axeltorp

Möbler till ett värde av uppåt 300 000 kronor har stulits från ett hus som stått obebott ett tag i Axeltorp, norr om Bromölla. Det tillhör ett dödsbo och det var när auktionsverket kom dit för att hämta möbler och saker till försäljning upptäcktes att där varit inbrott.
Nyheter • Publicerad 12 april 2001

Det är gamla vackra 1800-talsmöbler som bord, stolar, skåp och lampor som hittills rapporterats stulna.

Bromöllapolisen forskar vidare i stölden men har mest bara bilspår att gå efter, både från en personbil och från en mindre lastbil.

Annons

– Inbrottet kan ha skett i mars, men mycket tyder på att det inträffat så sent som natten till onsdagen, säger Sten Nilsson på polisen.

Han efterlyser vittnen till stölden, folk som sett eller hört något ovanligt i närheten. Det finns andra hus inte så långt ifrån, men den drabbade fastigheten ligger väl insynsskyddad bakom några träd i en fruktodling.

Än är det inte klart hur mycket som stulits från dödsboet, det kan röra sig om ytterligare värdesaker

.

Åsa Carlsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons