Annons
Nyheter

Stort strömavbrott i dag

Hela södra Sverige slocknade vid halv ettiden på tisdagen. Det ledde till kommersen i bland annat centrala Kristianstad och produktionen vid de flesta företag stannade av.
Nyheter • Publicerad 23 september 2003

Strömmen kom tillbaks efter cirka en timmes tid, men bara under tio minuter. Sedan var det släckt och tyst igen fram till halv fyratiden då strömen återvände som genom ett trollslag.

De flesta människor i Kristianstad verkade ta strömavbrottet med ro och en klackspark.

Annons

Den ena person som råkade illa ut var en äldre dam som fastnade i en hiss på Kanalgatan. Hon fick sitta instängd i mörker och ovisshet i en dryg timmes tid innan räddningstjänsten kom och befriade henne.

Högtryck på larmcentral

Strömavbrottet ledde till en anstormning av olika automatiska larm och telefonsamtal till räddningstjänstens larmcentral i Kristianstad.

– Vi har fått mängder av inbrottslarm, som utlöses automatiskt när strömmen bryts, och människor har ringt ner oss med frågor om bland annat vad som hänt och när strömmen kan tänkas komma tillbaks igen, men vi vågade inte ge några säkra prognoser, berättar Bert Frostensson, en av de tre larmoperatörer som arbetade på larmcentralen i Kristianstad i går eftermiddag.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons