Nyheter

Strejken stoppar arbetsmarknadsprojekt

Flera av C4 Arbetsmarknads projekt i Kristianstads kommun har tillfälligt tagit uppehåll på grund av strejken.
Nyheter • Publicerad 14 maj 2003

Det arbetslag som vanligtvis sköter kanot- och vandringsleder genom att städa rastplatser, fylla på ved vid eldstäder och tömma soptunnor och latriner arbetar inte under den tid som kommunals medlemmar i Kristianstad är uttagna i strejk.

– Åtta handledare på avdelningen är ute i strejk vilket har inneburit att vi stängt några projekt. Det är vandringslederna och ett av lagen som sköter pensionärsservice är tillfälligt stängda, säger avdelningschef Mats Åkesson.

Deltagarna i de tillfälligt avbrutna projekten deltar i stället i andra projekt, inom till exempel återvinning, smedjan och metallverkstaden. Detta är något som Mats Åkesson betecknar som en oplanerad bonus.

– Det kan vara mycket positivt att prova på nya arbetsuppgifter, säger han, men tillägger att lösningen ju endast är för högst två veckor efter som det är den tidsgräns som Kommunal satt för strejken i Kristianstad.

Eva Emmelin

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.