Nyheter

Styrman anhållen efter grundstötning

Överstyrmannen på fartyget som gick på grund vid Helsingborg på julaftonskvällen har anhållits, misstänkt för sjöfylleri.
Nyheter • Publicerad 25 december 2007

De utandningsprov som togs på mannen kort efter olyckan visade enligt polisen för hög alkoholkoncentration.

– Sedan har han troligen också somnat på sin post, säger Leif Nilsson, inre befäl hos polisen i Nordvästskåne.

Fartyget, det 82 meter långa fartyget Wilson Garston, gick på grund nära vågbrytaren vid västra hamnen i Helsingborg vid 18-tiden på måndagskvällen. Under natten har kustbevakningen konstaterat att fartyget har skador på ballasttankarna, men inga utsläpp har skett.

En bogserbåt är på väg mot haveristen, men väntas nå fram först under juldagens eftermiddag. Enligt kustbevakningen kan det bli problem om en del av lasten måste lossas för att få henne loss, eftersom det är svårt att komma helt intill med något annat fartyg i det grunda vattnet.

Wilson Garston ägs av det norska rederiet Wilson. Fartyget var på väg med en last av sten och grus från Norge till Riga och skulle enligt planerna bara passera Helsingborg. Åtta personer fanns ombord, ingen skadades vid olyckan. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.