Annons
Nyheter

Sverige utslaget ur VM

Idag slogs Sverige ut ur VM av Senegal. Avgörandet kom som en chock i den första förlängningshalvleken.
Nyheter • Publicerad 16 juni 2002

Matchen började mycket bra efter att Henrik Larsson nickade in en hörna i början av första halvlek. Därefter backade Sverige hem och Senegal tog över matchen. De kvitterade i slutet av första halvlek.

Efter halvtidsvilan tog Sverige kommandot igen. Därefter böljade spelet fram och tillbaka. Zlatan Ibrahimovic bytte in i slutet av andra halvlek. Han hade två heta chanser att ge Sverige ledningen.

Annons

Matchen gick till förlängning och så kallat golden goal – det vill säga första målet vinner. Sverige låg på och var på väg att avgöra många gånger. Den hetaste chansen hade Anders Svensson då han sköt i stolpens utsida. I slutet av den första förlängningshalvleken avgjorde emellertid Camara genom ett skott som gick stolpe in bakom Magnus Hedman. VM-äventyret är därmed slut för Sveriges del för den här gången.

JIMMY VULOVIC

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons