Nyheter

Tackar nej till personliga ombud

Länsstyrelsen har beviljat Hässleholm, Osby och Bromölla kommuner medel för att inrätta tre tjänster som personliga ombud för psykiskt funktionshindrade under åren 2001 och 2002. Total skulle kostnaden för verksamheten uppgå till 1,5 miljoner kronor för de tre kommunerna. Under försöksåret skulle kommunerna få drygt 900 000 kronor i statsbidrag.
Nyheter • Publicerad 9 november 2001

För Hässleholms kommuns del skulle nettokostnaden blir 382 000 kronor.

Omsorgsnämnden ansåg inte att det fanns ekonomiskt utrymme för verksamheten. Det är ingen lagstadgad verksamhet med personliga ombud. Dessutom menade nämnden att statsbidraget är tidsbegränsat.

Nämnden beslöt därför att tacka nej till erbjudandet om statsbidrag. Moderaternas ledamot Karin Axelsson reserverade sig mot beslutet.

Omsorgsnämnden beviljade ett bidrag på 5 000 kronor till föreningen Förtidspensionärerna i Hässleholm.

Nämnden gav också ett tilläggsanslag för att möjliggöra publicering på Internet av tillgänglighetsguiden år 2001. Med hjälp av tillgänglighetsguiden för Hässleholms kommun kan vem som helst knappa in sig på nätet och få besked om tillgängligheten för handikappade till olika byggnader i Hässleholms kommun.

ewe.nilsson[AT]kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.