Annons
Nyheter

Tågförarstrejk vållar kaos på Kustpilen i dag

Uppdaterad 13.42 Det blir fler strejker bland de SLFF-anslutna tågförarna om deras krav på ett eget kollektivavtal med arbetsgivaren Almega inte går igenom. Det står klart efter ett möte bland de strejkande tågförarna i Malmö i dag. Omkring 400 tågförare, varav hälften är placerade i Malmö, gick vid midnatt ut i strejk.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2001

Det råder fullt kaos i tågtrafiken i Skåne i dag. SJ och Skånetrafiken uppskattar att sex av tio avgångar med Kustpilen och varannan avgång med Öresundstågen, Pågatågen samt fjärrtågen mellan Malmö och Stockholm kommer att ställas in under torsdagen.

Sammanlagt väntas 120 tågavgångar i Skåne att beröras under dagen och 4 000 resenärer i hela landet drabbas av försenade eller inställda tåg.

Annons

SJ och Skånetrafiken har under dagen inte satt in några extra bussar för att lindra konsekvenserna av strejken. Det beror officiellt på att man inte har några eldiga bussar under rusningstid.

Uppgifter om vilka avgångar som ställs in under dagen finns på Internetsidorna www.sj.se och www.skanetrafiken.skane.se samt på telefonnummer 020-567 567 till Skånetrafiken och 020-75 75 75 till SJ.

Många pendlare tog bilen till jobbet i morse eller tog ut en fridag för att inte riskera att bli stående på perrongerna i väntan på tåg som inte kommer och sedan tåg som är överfulla med försenade resenärer.

Lennart Svenezon/B>

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons