Annons
Nyheter

Tarkett varslar hundra anställda i nordöstra Skåne

Ett hundratal personer av totalt 850 anställda varslades om uppsägning på Tarkett Sommer AB:s anläggningar i Broby, Hanaskog och Näsum under måndagen. Orsaken till varslet är att den väntade ökningen har mattats av, framförallt i Sverige och Tyskland. Flera anställda vittnar om att de haft på känn att något är på gång. Men att det skulle bli så många som styvt 100 personer är flera förvånade och chockade över.
Nyheter • Publicerad 18 juni 2001

Benny Ernstsson, chef för trägolvsdivisionen, förklarar att det finns flera skäl till varslet.

–Det här är smärtsamt, men vi måste göra det här. Vi har en ökad försäljning men inte i den omfattning vi räknat med, förklarar han.

Annons

Jonas Hassel är ordförande för Skogs- och Träfacket i Hanaskog. Han säger:

–Ett dystert besked naturligtvis. Vi har haft på känn att något skulle hända, men inte till det antalet, säger han.

Merparten av personalen i Hanaskog har varit anställda i tio år eller mer.

–Eftersom vi inte hunnit gå igenom några listor ännu är det svårt att säga vilka som berörs. Och eftersom vi går på semester i nästa vecka kan vi knappast komma igång med några förhandlingar innan dess, säger han.

Inga-Lill Bengtsson och Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons