Annons
Nyheter

Teleavbrott i Skåne och Göteborg

Över 75 000 teleabonnenter i Skåne och Göteborg drabbades under torsdagen av teleavbrott. I Skåne ställde en avgrävd telekabel till det för cirka 11 400 abonnenter i framför allt riktnummerområdena 0413, främst Hörby, och 0415 på torsdagsförmiddagen.
Nyheter • Publicerad 4 september 2003

Även den mobila trafiken och ISDN-kopplingar i området fick problem.

Kabeln skarvades om under dagen och abonnenterna fick successivt tillbaka sin telefonkontakt. Men vid halvsextiden på eftermiddagen saknade fortfarande cirka 1 500 kunder telefon, men Telias driftsövervakning vågade lova att även de skulle få telefonförbindelsen tillbaka under torsdagskvällen.

Annons

Även i Göteborg tystnade telefonerna på torsdagen. Där berodde det på ett fel på teleanläggningen vid Kaserngränd. Telestationen började plötsligt ladda om sitt eget mjukvaruprogram vilket gjorde att omkring 65 000 abonnenter, både i centrum och i de yttre delarna av Göteborg, drabbades.

Felet upptäcktes vid 12.30 och var avhjälpt efter knappt en timme. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons