Nyheter

Tipset

Nyheter • Publicerad 24 maj 2005

Alla har vi kanske inte råd att åka på värstingfestival i andra länder eller på båtsemester i den grekiska övärlden. Vi tillhör inte den grupp lyckliga som fått jobb i sommar, fastän att vi försökt gång på gång. De storslagna festivalerna och resorna går bort, och kvar har vi:

Siesta, i helgen arrangerar kulturföreningen Markan i Hässleholm tvådagarsfestivalen, knappt 400 kronor för en biljett och The Ark, Moneybrother och Svenska Akademin bland andra. Siesta är helt klart något att satsa på!

Socialistiska festivalen, i juni (27 eller 29) kommer endagarsfestivalen som dessutom är gratis att arrangeras i Kristianstad. Allt är inte fullspikat än, men artister som Slagsmålsklubben, 64 revolt och Milki har visat stort intresse. Helt gratis, helt rätt, för rättvisa och en ljusare framtid.

Man must dance, Krokstrandsfestivalen. En världsmusikfestival belägen vid undersköna Idefjorden vid Strömstad, 28-30 juli.

Johanna Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.