Annons
Nyheter

Tjuvtankare greps efter biljakt

En 25-årig man greps vid halv tiotiden på onsdagsförmiddagen i närheten av Nymö efter en biljakt från Lyckans Höjd i Kristianstad.
Nyheter • Publicerad 3 september 2003

Där hade mannen varit på Statoil och tjuvtankat sin Saab 900 för några hundralappar. Han försvann söderut på Snapphanevägen. En man från bensinmacken tog upp förföljandet. Han larmade även polisen från sin mobiltelefon och höll sedan polisen underrättad om färdvägen. Flykten gick i hög fart ut till Hammar och sedan vidare till Rinkaby. Där svängde mannen till vänster mot Trolle Ljungby.

Polisen satte in två radiobilar i förföljandet. Den ena försökte köra i kapp och den andra att skära av eventuella flyktvägar ut på E22. Mannen från macken tappade kontakten med den flyende bilen i Nymö. Strax efter hittades bilen övergiven i närheten av Nymö. Polisen satte bilen under diskret bevakning. Den 25-årige mannen greps när han återvände till bilen vid halv tiotiden.

Annons

Han misstänks för narkotikabrott, falskskyltning av bilen och tjuvtankningen på Statoil.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons