Annons
Nyheter

Tollarps skola öppnade igen efter vandaliseringen

Tollarps skola öppnade igen på torsdagsmorgonen. Skolledningen och huvudskyddsombudet Jörgen Nilsson var överens om att det gick att genomföra undervisning i lokalerna efter den grovsanering som gjorts.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2001

Det var under natten till onsdagen som ungdomar smetade ner väggar, dörrar och fönster med ägg, ketchup och senap och sedan spred fågelfjädrar och sågspån på alltihop. Dessutom kastade de surströmming i ventilationssystemet, så att den inte alltför behagliga doften spred sig i lokalerna där årskurserna 6 till 9 normalt håller till.

Efter ett möte på onsdagen mellan personalen, eleverna och närpolischefen i Tollarp, Ingvar Widell, trädde så småningom 16 elever fram och erkände att det var de som orsakat skadegörelsen. De fick genast sätta igång med att grovsanera, och tvingades informera sina föräldrar om att de eventuellt har dyra efterräkningar att vänta.

Annons

Hur dyra efterräkningarna blir är ännu oklart. Även om grovsaneringen godkänts måste en saneringsfirma tas in för en finsanering.

Matti Stenrosen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons