Annons
Nyheter

Toppmoderat mötte elever på Söderportskolan

Heta ämnen som globalisering, diskriminering av homosexuella och demonstrationen på EU-toppmötet debatterades då moderaternas ekonomiska talesman Gunnar Hökmark besökte Söderportskolan i dag förmiddag. – Det är bra att politikerna kommer hit och visar sig, säger Caroline Olsson, som själv var aktiv i debatten.
Nyheter • Publicerad 5 september 2001
Moderaternas ekonomiska talesman Gunnar Hökmark besökte Söderportskolan i dag förmiddag.
Moderaternas ekonomiska talesman Gunnar Hökmark besökte Söderportskolan i dag förmiddag.Foto: Hökmark på Söderport.

Moderaternas höstturné, som ska pågå under två veckor nådde i dag till Söderportskolan i Kristianstad. Gunnar Hökmark höll ett kort tal följt av diskussion.

Bland åhörarna i aulan fanns både trogna anhängare och kritiska motståndare.

Annons

Eleven Gustav Persson på sista raden är skeptisk och tror inte han kommer ändra sin övertygelse.

– Jag har redan hört en massa moderatpropaganda, säger han när Gunnar Hökmark går fram till scenen. Hökmark stannar till.

Med olika bilder och exempel försökte Gunnar Hökmark förklara för ungdomarna varför politik är så viktigt. Tron på den enskilde individen betonas, liksom rättigheten att själv kunna välja i livet.

Karin Lindbom

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons