Nyheter

Trafik – ett hett ämne

Nyheter • Publicerad 27 augusti 2004

Hur är det med trafikkunskaperna egentligen? Det undrar paret Svensson som i onsdags kunde konstatera att 14 bilister under loppet av tio minuter lyckades missa förbudet mot fordonstrafik på Östra Boulevarden utanför Domus.

– Kan folk inte trafikskyltarna? Det sitter en på varje sida av den avstängda vägen, säger fru Svensson.

Den röda cirkeln med gult i mitten betyder ju just förbud mot fordonstrafik, även om kommunalrådet Heléne Fritzon (s) härom veckan i Kristianstadsbladet refererade till den som en "stoppskylt".

Trafik var ett hett ämne i går. Både när det gäller beröm och kritik.

Ingegerd Claesson, som bor i Kristianstads kommun vill ge en eloge till Brobys närpolischef Bengt Hallberg.

– Han har satt i gång jakten på trimmade mopeder. Jag önskar att Kristianstadspolisen också ville göra det, säger Ingegerd som ofta störs av rytande motorer.

En gammal Knislingebo hoppas att den tragiska dödsolyckan i Knislinge ska göra att hastigheten på vägen sänks till 70 kilometer i timmen.

– Hur många olyckor ska behöva inträffa innan något görs, undrar hon.

Så går vi från bilar och mopeder till bussar. En dam som bor i kvarteret Båten i Kristianstad vill berömma busslinje tios nya sträcka. Damen brukar ofta handla på Maxi och är mycket nöjd över att nu kunna åka hela vägen hem med sina matvaror.

Bo Hallberg i Öllsjö är däremot missnöjd med Skånetrafiken och Connex i allmänhet.

– Jag tror inte de har någon dispens från den så kallade "enminutsregeln" vad gäller tomgångskörning. Ändå står de ofta och går på tomgång vid stationen, säger han.

Birgitta reagerade starkt när hon läste inlägget från "pensionär på Östermalm" i onsdagens jourhavandespalt.

– Ursäkta uttrycket men hon verkar vara en riktig "stabokäring". Jag tycker att hon ska åka ut till Axeltorp på besök, så får hon se hur fint där är, säger Birgitta.

Damen som ringde i går berättade att hon bett sina barn att inte placera henne på Axeltorp eftersom det ligger så långt från staden.

– På Axeltorp kan man se rådjur utanför fönstret. Inne i Kristianstad är det bara trafik, säger Birgitta som är mycket ledsen över att det nu ser ut som att Axeltorps Vårdhem i Everöd kommer att stänga till årsskiftet.

Inga-Britt Lundquist ringde för några dagar sedan för att berömma sin hemtjänstpersonal. Tyvärr blev det en missuppfattning mellan henne och jourhavande reporter, och namnet på hemtjänstområdet blev fel. Det är Vilan-Norra Åsums hemtjänst hon vill tacka.

– Flickorna och pojkarna där är toppen, säger hon.

Isabella i Kristianstad är olycklig. Hon har räddat tre kattungar från att avlivas, men kan inte själv ta hand om dem. Hon beskriver de tre nio veckor gamla kattungarna som väldigt fina.

– Jag har maskat av dem och lärt dem gå på lådan. De äter bra och leker fint, säger hon.

Nu hoppas hon få kontakt med djurvänner som vill ha en eller flera kattungar. Isabella nås på telefon 044-216704.

Cecilia saknar sin katt Willy. Den försvann fredagen den 13 augusti från Fröknegårdsvägen i Kristianstad. Katten är ett och ett halvt år gammal, är röd och gulrandig med vita tassar och har vit nos och vit fläck på halsen. Cecilia vill att personer som sett katten ringer på 0703-705571.

Precis innan halv tio i går morse ringde en andfådd Maj från Åhus. Hon har skyndat sig hem från Konsum för att hinna ringa jourhavande.

– Jag vill bara berömma dagens ungdomar, säger hon och berättar att hon just köpt fem femliters säckar gödsel på Konsum.

– Jag bad personalen hjälpa mig att få ut dem till bilen, men en kille som stod bakom mig erbjöd sig att hjälpa till. Det tycker jag var fint, säger hon.

Med det avslutas denna veckas sista jourhavandespalt.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.