Nyheter

Tre solsäkra platser

Ett måste nu när solen värmer oss med sin närvaro är att njuta av den i allra högsta grad. Men det gäller att njuta med lite måtta, solen må vara varm och skön, men skonsam mot vår hud är den inte. Så när du intar de solsäkra områdena, se till att ha en skvätt solkräm på nästippen i alla fall.
Nyheter • Publicerad 6 april 2009
Foto: 

Nummer ett på listan är och förblir alltid Tivoliparken. Köp en god kulglass eller en kopp kaffe, ta en filt och lägg dig mitt på någon gräsplätt och NJUT!

På plats nummer två måste jag lyfta Lilla Torg, som numera är utrustat med ett gäng nya bänkar, redo att slå sig ner på med en smaskig glass från kiosken. Därefter njuter du av glassen och solen. Det bästa med att sitta där är att du fikar med hela staden. Det kommer och går personer hela tiden som det går att konversera med. Jag tror på Lilla torg som en mötesplats där folk som är främmande ändå vågar prata med varandra.

På tredje plats väljer jag att placera Åhusbryggan. En promenad på eftermiddagen gör gott i både kropp och knopp. Det är en bit från staden, men förbindelsen är bra så det är lätt att ta sig dit. Sätt dig längst ut på bryggan och dingla med benen i det fria och stirra ut över det oändliga blå. Förlora dig i en av naturens mest starka krafter; vattnet. Inse dess storhet och din litenhet.

Anna Feldt
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.