Annons
Nyheter

Tullen glömde överklaga

Företaget Glumslövs busstrafik slipper betala skatt för den sprit som inga passagerare ville kännas vid i två separata tullkontroller. Länsrättens beslut står fast eftersom Tullverket glömt att överklaga domarna till kammarrätten.
Nyheter • Publicerad 26 september 2001

– Vi missade tiden. Och det går inte att göra något åt eftersom domarna vinner laga kraft om man inte överklagar dem i tid, säger Tullverkets jurist Anne Christiansen till Helsingborgs Dagblad.

Det var i mitten av december förra året som tullen i Helsingborg stoppade en buss från Glumslövs busstrafik. Sedan bagaget lastats ut och passagerarna plockat åt sig sina väskor återstod ett antal väskor kvar med totalt 63 liter sprit.

Annons

Namnlapparna som enligt bussbolagets regler ska finnas på bagaget hade smugglarna ryckt bort när de hämtade sina andra väskor.

Ett par dagar senare fastnade en annan av bolagets bussar i tullen. Den gången hittades 163 liter sprit på samma sätt i övergivna väskor.

Eftersom ingen resenär kunde pekas ut som ägare beslutade Tullverket att bussbolaget skulle betala skatt för spriten. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons