Annons
Nyheter

Tvist om jordgubbar och tomater

Gubbröra har man hört talas om. Men jordgubbsröra? Det är dock vad som verkar bli fallet, nu när en tvist rörande laster med jordgubbar och tomater dras inför tingsrätten i Kristianstad. Historien började med att ett åkeri stämde en fruktleverantör för uteblivna betalningar om nära 35000 kronor. Åkeriet hävdade att de utfört flera leveranser till affärer runt om i Kristianstad, utan att få betalt.
Nyheter • Publicerad 19 april 2001

Motparten, fruktbolaget, har emellertid svarat och hänvisar till att flera av leveranserna har blivit transportskadade, och att de därför har motkrav på åkeriet på belopp som överstiger det åkeriet vill ha.

Bland annat anförs att en hel pall om 624 kilo tomater som skulle levereras till ett varuhus i början av juni välte, och att partiet kasserades. Ett ersättningsparti fick införskaffas, vilket kostade över 9000 kronor plus moms.

Annons

I början av juni skulle även fruktbolaget ha 600 lådor jordgubbar. Dessa skickades dock till Helsingborg istället. När händelsen upptäcktes några dagar senare var partiet fördärvat och ett ersättningsparti jordgubbar fick köpas för 10800 kronor plus moms.

I ett annat fall transportskadades 360 lådor med jordgubbar, och även delar av ett parti om 300 kilo tomater anses ha blivit så transportskadade att nya fick köpas in för 4479 kronor plus moms. Och innan alla dessa skulder har reglerats vill fruktbolaget inte ge någon ersättning till åkeriet.

Tvisten ska så småningom tas upp i Kristianstads tingsrätt. Då lär vi se om parterna med domstolens hjälp kan enas – eller om det blir ketchup av alltihop.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons