Nyheter

Ungdomsgäng i Hässleholm anmält för upprepade rån

En 13-årig pojke från Hässleholm uppger att han under en längre tid utsatts för trakasserier bland annat i form av rån. Gärningsmännen är enligt pojken fyra ynglingar i samma ålder. Ytterligare två 13-åringar har anmält att de misshandlats och bestulits av ungdomsgänget.
Nyheter • Publicerad 3 november 2001

Av polisanmälan framgår att den 13-åriga pojken utsatts för rån och andra former för trakasserier under två års tid. Råntillfällena uppgår till ett tiotal. Vid alla tillfällena har det handlat om mindre kontantsummor som stulits. Under fredagskvällen anmälde slutligen pojken de fyra gärningsmännen – fyra för honom kända ynglingar mellan 13 och 14 år.

Senare inkom ytterligare två anmälningar mot ungdomsgänget. Två 13-åringar uppger att de också har utsatts för rån och misshandel av gänget. Polisen har i dagsläget bara anmälningarna att gå efter och kommer att ta tag i ärendet snarast.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.