Annons
Nyheter

Vä förskola stänger till hösten

Den första skolan i Kristianstads kommun som drabbas av det allt lägre barnafödandet är Vä förskola. Till hösten stängs verksamheten.Totalt är det 25 barn som berörs.
Nyheter • Publicerad 3 april 2001

Barnen ska till hösten förflyttas till Tallbackens och Skogsgläntans förskola.

– Efter diskussioner har vi kommit fram till att det är Vä som får stänga eftersom där finns två avdelningar och det motsvarar vad vi har behov av att stänga, berättar Håkan Kempinsky, rektor på Talldalsenheten.

Annons

På de andra två förskolorna finns det fyra respektive tre avdelningar.

– En av avdelningarna på Vä förskola kommer att flyttas till sin helhet till Tallbackens förskola. Den andra avdelningen ska flyttas till Skogsgläntans avdelning och förslaget är att de ska delas upp på två olika avdelningar där, säger rektorn. Men barnen på de andra förskolorna kommer inte att beröras eftersom barnen från Vä förskola får platser som skulle ha blivit tomma ändå.

Hur den avdelningen som ska splittras bör delas upp finns det delade meningar om. Föräldrarna har uttryckt krav på att barnen ska få stanna kvar tillsammans. Går inte det vill föräldrarna bestämma vilka barn som grupperas med vilka.

Terese Cristiansson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons