Nyheter

Våldtäkt efter nätkontakt

Den man som misstänks ha våldtagit en 15-årig flicka i Tomelilla träffade sitt offer via nätet. Mannen ska ha utgett sig för att vara någon annan för att lura flickan till mötet.
Nyheter • Publicerad 5 december 2007

Den 15-åriga flicka som på tisdagen utsattes för en våldtäkt i Tomelilla fick kontakt med den misstänkte gärningsmannen via en chatt på internet.

- De har fått kontakt via nätet. Mannen ska ha utgett sig för att vara någon annan för att lura flickan till ett möte, säger polisens informatör Eva-Gun Westford.

Flickan lockades till en klubblokal i Tomelilla där hon sedan under tre timmar ska ha hållits inlåst och våldtagits.

- Det rör sig om fullbordad våldtäkt. Det har förekommit visst våld och vi räknar det som grov våldtäkt, säger Eva-Gun Westford.

Den misstänkte gärningsmannen, en 24-åring från en ort i Sjöbo kommun, anhölls sent på torsdagskvällen nära sitt hem under odramatiska former. Han är enligt Eva-Gun Westford inte känd av polisen sedan tidigare.

Flickan undersöktes under tisdagskvällen efter att hennes mamma hjälpt henne till polisen i Ystad. Under onsdagen gjordes en rättsmedicinsk undersökning också av den misstänkte gärningsmannen. Det finns uppgifter om att bland annat kläder och en dator tagits i beslag.

- Vi har en omfattande teknisk bevisning, och det vi sett hittills stärker flickans berättelse, säger Eva-Gun Westford - som uppmanar alla föräldrar om att vara medvetna med de risker som finns med barns chattande på nätet.

24-åringen misstänks också för olaga hot. Han ska ha hotat flickan för att hon inte skulle gå till polisen.

Ulrika Wangel

0417-125 86

ulrika.wangel@ystadsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.