Annons
Nyheter

Vandaldåd mot många gravstenar

Östra begravningsplatsen vid Sjöcronas gata och Gamla kyrkogården vid Lastageplatsen i Kristianstad har utsatts för gravskändningar.
Nyheter • Publicerad 1 september 2003

Någon gång under veckoslutet har ett 40-tal gravstenar på Östra begravningsplatsen och ett 25-tal på Gamla kyrkogården vräkts omkull och skadats.

– De drabbade gravarna är utspridda över ett stort område, utan något synbart system. Brotten är inte heller riktade mot någon speciell gruppering. Det verkar helt enkelt som om någon eller några gått omkring på kyrkogårdarna och slumpmässigt vält gravstenar, säger inre polisbefäl i Kristianstad, Eskil Jemn.

Annons

Polisen letade under måndagen efter fot- och fingeravtryck på gravar och gravstenar. I mitten på juni vältes en handfull gravstenar på Östra begravningsplatsen omkull.

Polisen ser allvarligt på tilltaget och är intresserad av att komma i kontakt med eventuella vittnen under tisdagen.

Brottsrubriceringen är brott mot griftefriden, vilket kan ge upp till två års fängelse.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons