Nyheter

Vår bästa tid är nu...

Söndag. Det var mer vår än vinter i luften det första veckoslutet på sportlovsveckan i nordöstra Skåne. Mycket folk hade sökt sig ut i naturen i det fina vädret både på lördagen och söndagen. Men så värst mycket vintersport kunde man inte ägna sig åt - utomhus. Då fick man söka sig till i ishallarna. Utomhus kände man mer för vår- och sommaraktiviterer.
Nyheter • Publicerad 18 februari 2001
Fika på stranden.Göran och Synnöve Andersson från Åhus passade på att ta med en kopp fika till stranden och gjorde det bekvämt för sig i lä och strålande sol i går. Man kan inte sitta inomhus i så fint väder, men nu ska vi snart hem och se damernas jaktstart på tv, berättar de.
Fika på stranden.Göran och Synnöve Andersson från Åhus passade på att ta med en kopp fika till stranden och gjorde det bekvämt för sig i lä och strålande sol i går. Man kan inte sitta inomhus i så fint väder, men nu ska vi snart hem och se damernas jaktstart på tv, berättar de.Foto: 

I går strålade solen från en klarblå himmel och i lä kröp temperaturen upp en bra bit över noll grader. Visst blåste det friskt på sina ställen, men det kändes snarare som sköna vårfläktar än bitande vintervindar.

På stranden mellan Snickarehaken och Revhaken i Äspet var det en strid ström av folk i alla åldrar under hela söndagen. Människor promenerade och solade. Några familjer hade till och med picknickkorgen med och passade på att ta en fika i solgasset. Och hundarna vågade sig på några snabba plask i strandlinjen.

Här låg isen djup för bara en vecka sedan. Det kan man inte tro i dag. Nu har vi ju vår i luften, menade Jörgen Carlsson från Åhus när han passade på att stretcha på stranden efter en joggingrunda i Kronoskogen.

Jörgen Carlsson blickade samtidigt längtansfullt ut mot det blå havet, som låg nästan helt vindstilla med bara ett svagt skvalp in mot den tjocka och illaluktande tången som fortfarande breder ut sig längs stora delar av stranden.

Han är en hängiven vindsurfare och väntar nu på att plocka fram bräda och segel igen efter vinteruppehållet.

Vi börjar normal vindsurfa runt första maj. Men med detta väder hade det gått redan i dag. I vattnet är väl fortfarande bara ett par, tre plusgrader, men lufttemperaturen hade varit helt okey för att ge sig ut med brädan, berättar Jörgen Carlsson.

De enda skidåkare som syntes till i går var rullskidåkare som tränar för Vasaloppet om två veckor. Och då är det ändå bara en vecka sedan DM på skidor kördes i Östanå...

lennart.svenezon

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.