Nyheter

Värdetransportrån i Malmö

En värdetransport rånades på fredagseftermiddagen vid köpcentrumet Mobilia i Malmö. Minst en gärningsman kom över en summa pengar i mynt, oklart hur mycket.
Nyheter • Publicerad 14 mars 2008

Gärningsmannen var beväpnad med en yxa. Han använde dock aldrig yxan mot väktarna utan knuffade omkull en av dem, tog mynten med sig och sprang därifrån. Uppgifterna om hur många gärningsmän det handlar om går isär. Enligt polisen kan de ha varit två.Väktaren skadades inte allvarligt, men fördes chockad till sjukhus.

Ett vittne såg gärningsmannen, maskerad med en luva, springa till en bil vid Finlandsgatan, hoppa in i bilen och åka några hundra meter, lämna bilen och fortsätta till fots.

Men, enligt Calle Persson, informatör vid länskommunikationscentralen, är det oklart om denna bil verkligen har med rånet att göra.

Det finns misstankar om att den aktuella bilen är en bil som stals för några dagar sedan vid en mack på Lorensborgsvägen. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.