Nyheter

Väskryckning i Hässleholm i kväll

En man blev vid 17-tiden på fredagen utsatt för en väskryckning när han varit och handlat på Kvantum i Hässleholm. Rånaren försvann tillsammans med en kvinna i en bil.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2001

Mannen stannade till på Kvantum på hemväg från jobbet. Han hade en väska med bland annat sina arbetskläder och tusen kronor i kontanter med sig. Väskan låste han in i en förvaringsbox.

Det var när han skulle hämta väskan som en man i 40-årsåldern plötsligt dök upp och slet åt sig hans väska. Rånaren sprang ut på parkeringsplatsen. Där satt en kvinna och väntade i en bil. Den bestulne mannen sprang efter, men rånaren hann in i bilen och låsa dörren. Därefter försvann bilen med mannen och kvinnan med en rivstart. De körde ut på Kristianstadsvägen.

Larm om väskryckningen och efterlysning av bilen har gått ut till samtliga patruller i hela polisområdet.

Rånaren beskrivs som ovårdad. Han var klädd i en brun jacka. Polisen tror att stölden var en stundens ingivelse av en man med kriminellt förflutet som såg sin chans när mannen plockade ut väskan samtidigt som han råkade passera. Många männsikor blev vittnen till väskryckningen.

Av Lennart Svenezon tel 044-18 55 68
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.