Nyheter

Väskryckning i Hässleholm i kväll

En man blev vid 17-tiden på fredagen utsatt för en väskryckning när han varit och handlat på Kvantum i Hässleholm. Rånaren försvann tillsammans med en kvinna i en bil i riktning mot Kristianstad.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2001

Mannen stannade till på Kvantum på hemväg från jobbet. Han hade en väska med bland annat sina arbetskläder och tusen kronor i kontanter med sig. Väskan låste han in i en förvaringsbox.

Det var när han hämtat väskan och precis kommit utanför Kvantum som en man i 40-årsåldern plötsligt dök upp och slet åt sig hans väska. Rånaren rusade ut på parkeringsplatsen. Där satt en kvinna och väntade i en bil. Den bestulne mannen sprang efter, men rånaren hann in i bilen och låsa dörren. Därefter försvann bilen med mannen och kvinnan med en rivstart. De körde ut på Kristianstadsvägen.

Larm om väskryckningen och efterlysning av bilen har gått ut till samtliga patruller i hela polisområdet. Polisen har bilnumret och räknar med att kunna gripa den skyldige inom kort.

Rånaren beskrivs som ovårdad. Han var klädd i en brun jacka. Många människor blev vittnen till väskryckningen.

Av Lennart Svenezon Tel 044-a8 55 68
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.