Nyheter

Veckans tips

Nyheter • Publicerad 22 november 2001

Så här i thanksgivingstider kan det vara kul att försöka laga till den amerikanska nationalrätten kalkon. Här är en variant som inte är traditionellt helstekt utan glacerad. Kotlettrad går utmärkt att använda istället för kalkon. 6 portioner 1 nätad kalkonstek eller benfri kotlettrad, cirka 800 gram 2 msk smör 4 msk söt soja, som ketjap manis Några blad savoykål Några bitar rotfrukter Salt och vitpeppar 1. Värm ugnen till 200 grader. 2. Bryn kalkonsteken i smör runt om, i en ugnsfast gryta eller stekpanna. 3. Tillsätt grovhackad savoykål samt några bitar rotfrukter. Pensla steken med soja. Sätt i ugnen cirka 50 minuter. Tillsätt lite vatten och pensla med mer soja efter halva tiden. 4. Skyn är god att servera till. Låt steken vila några minuter innan du skär upp den. HENRIK MATTSSON/PM

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.