Nyheter

"Viktigt vinna Kalifornien"

Hillary Clinton såg ut att vinna demokraternas primärval i Kalifornien tidigt på morgonen svensk tid. Även republikanen John McCain såg ut att gå mot seger.
Nyheter • Publicerad 6 februari 2008

- Även om demokraternas valkamp kommer att fortsätta efter tisdagens val är det psykologiskt mycket viktigt att vinna i Kalifornien, säger Olle Wästberg, generaldirektör för Svenska Institutet och tidigare generalkonsul i New York, till TT.

Han är lite förvånad över att det gått så bra för Clinton där, eftersom de senaste opinionsmätningarna har visat en övervikt för Barak Obama.

Det kommer att fortsätta vara jämnt mellan Clinton och Obama. Däremot är det helt klart att McCain blir republikanernas kandidat om han vinner i Kalifornien, anser Wästberg.

- Det är förvånande att Obama vann i så många delstater, bland annat i Connecticut, som är USA:s rikaste delstat. Även republikanernas Mike Huckabees segrar i flera delstater förvånar mig, men han kan aldrig hota McCain ändå.

Siffrorna var ännu preliminära för Kalifornien och många röster återstod att räkna vid sjutiden på onsdagsmorgonen.

(TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.