Annons
Nyheter

Villkorligt fängelsestraff för trippeltjuv i Broby

Det blev fem månaders fängelse villkorligt för den 20-årige man som gjorde tre inbrott i Broby natten till den 28 december förra året. Mannen behöver inte avtjäna straffet om han fullgör totalt 140 timmars samhällstjänst
Nyheter • Publicerad 18 april 2001

Han står redan under övervakning efter en tidigare dom för stölder. Tingsrätten förlängde nu övervakningstiden till utgången av år 2003.

20-åringen berättade för tingsrätten att han gjorde inbrotten i ilskan över att han skulle fått skjuts till Glimåkra men blivit akterseglad och därför drev omkring i centrala Broby.

Annons

– Först tog jag posten, sedan en parkerad bil och sist Föreningsbanken.

Han började med att krossa ett av postens skyltfönster med ett gatubrunnslock och rafsa åt sig en radio- och cd-spelare som stod i fönsterkarmen.

Krossade ruta

Därfter bröt han sig in i en parkerad bil på Östra Järnvägsgatan och tog en bilstereo. Han fortsatte sedan till Föreningssparbanken där han krossade en ruta och öppnade fönstret inifrån.

– Jag kröp in genom fönstret och bröt upp två kassor av aluminium. Den ena länsade jag medan jag av någon anledning lämnade 200 kronor kvar i den andra, säger han.

Bytet blev 6 400 kronor.

Ett vittne som sett bilinbrottet ringde till polisen och i samma veva kom inbrottslarmet från banken. En radiobil ryckte ut mot Broby. En väktare var dock först på plats och ertappade mannen. Väktaren såg till så att han stannade kvar i väntan på polisen.

Skoavtryck i snön

Skoavtryck i snön nedanför den krossade rutan i banken och utanför den drabbade bilen stämde överens med 20-åringens skosulor.

Han nekade i första förhöret på natten, men erkände vid ett nytt förhör på förmiddagen därpå när han fått sova ut. Därefter släpptes han i väntan på rättegång.

20-åringen dömdes också för ett inbrott i Glimåkra Blomsterhandel en natt i höstas. Han säger att han var så berusad att han varken kunde erkänna eller förneka det brottet. Den gången spårade en polishund honom till en lägenhet i närheten av blomsteraffären.

Av Lennart Svenezon Tel 044-18 55 68
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons