Annons
Nyheter

Vinterlugn i sommarparadiset

ÅHUS.Det är svårt att föreställa sig det myller av människor som gör Åhus till ett levande sommarparadis när man en tisdagsförmiddag i januari besöker stranden vid Åhusbryggan. En konferens gör visserligen att det står ett tiotal bilar utanför Åhus Strand, men glassbaren ligger öde och förutom någon enstaka flanör är det tomt och stilla.
Nyheter • Publicerad 9 januari 2001
– Jag har redan både japaner och tyskar som är intresserade och till helgen ska vi testa, säger Mats Svensson och skruvar i de sista handdukskrokarna på poolen.
– Jag har redan både japaner och tyskar som är intresserade och till helgen ska vi testa, säger Mats Svensson och skruvar i de sista handdukskrokarna på poolen.Foto: Träpool som värms upp av ved.

Vinden känns bitande kalla och efter en kort promenad på stranden önskar man att man tagit på raggsockor och toppluva i morse.

Bakom Åhus Strand möter vi en av konferensanläggningens delägare, Mats Svensson, som lägger sista handen vid ett vedeldad pool!

Annons

– Det är en pool som värms upp genom att vi eldar med ved. Jag ska få hit japaner och tyskar och de är intresserade av anläggningen, berättar han.

Redan till helgen ska den nya poolen, som är gjord i trä, testas.

Publicerad 11.44

Av Bengt-Inge Schölin 070-6493050
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons