Annons
Nyheter

Z-TV inleder ny programserie i Kristianstad

Kristianstad var första orten som besöktes när Z-TV inledde sin nya programserie Svärje. – Vi ska visa lite bra ställen från staden. Vi har fått hjälp av tre ungdomar, som ska visa oss runt, förklarar programledaren Zlatko Nedanovski.
Nyheter • Publicerad 15 september 2001

Adam Svanell, Viktor Banke och Kristina Tegnér var tre unga Kristianstadsbor som i helgen fick hjälpa Z-TV:s produktionsteam tillrätta i Kristianstad. De visade sina smultronställen, som caféer och Tivoliparken, medan Z-TV videofilmade för fullt.

– Vi vill besöka filmmuséet, som är landets enda, och den pågående matmässan, som är Skånes största. Vi tänkte också besöka järnvägsmuseet, där det är öppet hus under lördagen och titta på ånglok, säger Zlatko Nedanovski.

Annons

Senare under lördagskvällen ska de filma vid nyinvigningen av nattklubben i Grand.

– Vi gör den här turnén i samarbete med Dreams och Ema Telstar. Vi ska stoppa Kristianstadsbor på gatorna, som får berätta vad som är bäst med staden. Samtidigt bandar vi till ett annat program, där folk får önska en musikvideo och hälsa till vem de vill, säger Zlatko Nedanovski.

Programserien Svärje ska visas under hösten, då ett 30-tal orters fördelar och nackdelar sätts under kameralinsens fokus.

Clifford Johansen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons