50 Cent och G-Unit till Malmö

50 Cents framgångar har gett kollegorna i rapkollektivet G-Unit en perfekt start på solokarriären. Lloyd Banks gick rakt in på amerikanska topplistans första plats, Young Buck väntas göra det samma. I morgon spelar 50 Cent & G-Unit i Skåne.
Nöje • Publicerad 13 augusti 2004
G-Unit är mer än bara 50 Cent (mitten). Young Buck (till vänster) och Lloyd Banks (till höger) har båda framgångsrika solokarriärer på gång.
G-Unit är mer än bara 50 Cent (mitten). Young Buck (till vänster) och Lloyd Banks (till höger) har båda framgångsrika solokarriärer på gång.Foto: 

Det är inte ovanligt att storsäljande rappare försöker hjälpa sina mindre kända kompisar. Eminem har gjort det, precis som Nelly och Ludacris, men få så framgångsrikt som Curtis "50 Cent" Jackson.

När han slog igenom med miljonsäljande albumet Get rich or die tryin' förra året startade han en våg som hans crew G-Unit fortfarande surfar på. Young Buck, Lloyd Banks och Tony Yayo fick hänga med på turné och syntes i stjärnans alla musikvideor. En exponering värd sin vikt i guld – bokstavligt talat. G-Units debutalbum Beg for mercy, som släppets sent förra hösten, har idag sålt i över tre miljoner exemplar. Lloyd Banks solodebut The hunger for more blev etta på amerikanska topplistan med 434000 sålda album för ett par veckor sen och är nu uppe i drygt en miljon. Den 24 augusti släpper Young Buck sitt förstlingsverk Straight outta cashville, som förväntas göra samma jättekliv upp på listan.

– Jag är inte med 50 Cent för att han är min "homeboy", jag är där på grund av min talang, säger Lloyd Banks till USA Today. – Han gav mig en möjlighet att marknadsföra mig själv. Många artister är nöjda med att stå i någons skugga. Jag gillar inte att bli kvar med resterna, säger Banks.

Nashvillesonen Young Buck var den sista att ansluta sig till G-Unit, precis innan 50 Cent slog igenom på allvar. De möttes i New York där Buck fick chansen att spela upp en av sina låtar, Blood hound, som sen kom med på Get rich or die tryin'.

– Här var jag, en "nobody". Att 50 tog med en av mina låtar var verkligen stort, säger han.

Och det ser ut som om G-Unit kommer fortsätta dominera de amerikanska listorna ett tag framöver. I februari nästa år kommer ett nytt album med 50 Cent och när gruppens tredje medlem Tony Yayo, som tillbringat en del tid i fängelse, slipper ut för gott är det hans tur att släppa gruppens fjärde soloalbum. (TT Spektra)

Malin Dahlberg

noje@kristianstadsbladet.se

Chill at the Mill, Mölleplatsen 15/8.

MALMÖ HIPHOPKONSERT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.