Amanda vill ge ut sina egna låtar

Amanda Jenssen fick se sig besegrad i fredagens "Idol"-final. Men hon hoppas ändå på att få ge ut en skiva så småningom. "Jag har massor av låtar."
Nöje • Publicerad 9 december 2007
Amanda Jenssen kom tvåa i årets "Idol". Nu hoppas hon på att få ge ut en skiva med sina egna låtar. Hon har redan många klara. Bild: Jessica Gow/Scanpix
Amanda Jenssen kom tvåa i årets "Idol". Nu hoppas hon på att få ge ut en skiva med sina egna låtar. Hon har redan många klara. Bild: Jessica Gow/ScanpixFoto: 

Amanda Jenssen fick nöja sig med en andraplats i "Idol"-finalen i Globen. Konkurrenten Marie Picasso kammade hem segern i talangtävlingen, och det skivkontrakt som förstaplatsen innebar. Men att även 19-åriga Amanda kommer att få ge ut en skiva är knappast någon högoddsare.

Medan Marie Picasso rusar in i skivstudion för att ha sin debutskiva klar före jul kan Amanda Jenssen ta det lite lugnare. Men ännu vet hon inte hur framtiden kommer att se ut.

– Det har gått fem minuter, så jag vet inte, sa hon med ett skratt efter fredagens final.

Om hon får möjligheten att ge ut en skiva vet hon precis hur den ska låta:

– Jag vill ha egna låtar, som jag har skrivit. Jag har redan massor av låtar. Massor.

En sak är säker. Ingen av de låtarna kommer att låta som "Idols" vinnarlåt, "This moment". Amanda Jenssen tyckte att det var "jätteroligt" att sjunga den, men hon medgav att den inte riktigt var hennes typ av låt.

– Marie är extremt duktig, hon är en fantastisk artist. Vinnarlåten är hennes låt. Men det var ingen låt jag skulle välja själv, berättade hon.

Hur skulle din egen skiva låta?

– Det får ni se... (TT Spektra)

Therese Nyberg

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.