Andersson gästar Firmarocken

Nöje • Publicerad 21 maj 2003
Stefan Andersson, storsäljaren som försvann från listorna. I nästa vecka gästar göteborgaren Firmarockfinalen på Pub Banken. BILD: PRESSENS BILD
Stefan Andersson, storsäljaren som försvann från listorna. I nästa vecka gästar göteborgaren Firmarockfinalen på Pub Banken. BILD: PRESSENS BILDFoto: 

Någon som kommer ihåg Stefan Andersson, rocksångaren?

Inte?

Okej, då. Låten Catch the moon från plattan Emperor's day?

Just det. Den Stefan. Det är faktiskt inte mer än tio år sedan och sanningen är att han aldrig försvunnit från scenen. Bara varit lite mindre spelad. Men på torsdag, 29 maj, är Stefan Andersson gästen när Janne Bark med band (utom tävlan) toppar Firmarockfinalen på Pub Banken i Kristianstad.

Till finalen har juryn har vaskat fram fyra finalister: Stoby Måleri (Hässleholm), Kronfågel (Kristianstad), Ifö Sanitär (Bromölla) och Althén & co (Kristianstad).

– Men Althén & co måste tyvärr lämna återbud och ersätts därför av IFK Handboll som kom trea i samma semifinal, förklarar Thimmy Andersson på Banken.

Han räknar med att förra årets publiksiffra (drygt 1500) skall straffas. Finalen genomförs på utomhusscen och Banken får tillgång till hela ytan av innergården mot Regionmuseet och Konsthallen.

– Folkligt och festligt, skall det vara.

Och kanske ännu folkligare nästa år?

– Ja, kanske. Firmarock har möjligheter att växa. Vi har till exempel fört diskussioner med Supportbolaget och där finns ett intresse att köra finalen som ett inslag under Kristianstadsdagarna. Men jag vet inte om det blir så. På sätt och vis känns det bäst om arrangemanget stannar på Banken. Det är ju ändå vårt koncept.

Anders Mårtensson

KRISTIANSTAD ROCK
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.