Andra gången gillt

Nöje • Publicerad 7 mars 2008

Kristianstadssångerskan Sibel tävlade så sent som den gångna helgen i Karlskrona. Nu har hon tagit sig 168 mil norrut till Kiruna och står åter på SVT:s schlagerscen.

Hon har hoppats på att få åka skoter, se renar och träffa Carola. Förutom att gå vidare till finalen i Globen, så klart.

– Jag har bara hunnit med ishotellet men det var fantastiskt vackert, så mysigt – och koolt att folk faktiskt sover där.

Och du har träffat Carola på riktigt?

– Ja! Hon kom fram till mig och sa att hon verkligen tyckte om min låt, att den var stark och mäktig och att jag sjöng jättebra. Jag ser upp till henne, hon är ju en legend i Sverige, så det var verkligen fantastiskt.

Hur är den norrländska kylan för rösten?

– Kylan är inget problem, däremot är luften extremt torr. Jag måste andas in vattenånga typ hela tiden!

Du känner dig inte sliten efter förra helgens deltävling i Karlskrona?

– Jag är fortfarande mitt uppe i det! Det känns som om allt det där hände i förrgår. Det var först i dag, när jag hade gjort mitt bidrag på genrepet och stod där bakom och lyssnade på de andra som det slog mig: "Jag är med i Andra chansen! Det är nu!"

Oavsett hur det går i kväll så väntar en hektiskt period för den nykläckta artisten. På tisdag är det tjusig releasefest för debutplattan "Diving Belle" i Stockholm.

– Det är en obeskrivlig känsla. Det känns verkligen som om min karriär kom i gång i Karlskrona, när jag sjöng inför 3,5 miljoner tittare. Jag fick hålla i min skiva för första gången i går, jag blev jätterörd och glad. Oavsett hur det går i kväll så har jag den och allt vad det innebär.

– Fast jag vill jättegärna tävla i Globen. Jag hoppas verkligen min hemstad vill stötta mig och rösta som den har gjort hittills.

Lisa Appelqvist

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.