Artistuppbådet klart för Isidors kulle

Jazzsångerskan Viktoria Tolstoy. Mästarpianisten Hans Pålsson och dragspelande Bengan Janson. Där har vi några av artisterna när familjen Gisslén-Rondin återuppväcker Isidors kulle den 16 augusti.
Nöje • Publicerad 13 juni 2014
Bengan Janson.
Bengan Janson.Foto: Foto: Claudio Bresciani / TT
Viktora Tolstoy.
Viktora Tolstoy.Foto: Foto: Leif R Jansson / TT

Musikfesten på gården hemma i Huaröd är tillbaka. Musikerparet Helena och Mats Rondin – han hovleverantör av mästardirigering vid kungliga högtidsfester (Kronprinsessbröllop och Kungens 40 år vid tronen) – har återigen lockat sina musicerande kollegor för ett musikmöte i det gröna.

– Vi vill ha samma utgångspunkt som tidigare, det vill säga blanda genrer. Det ska vara hög klass, men vara avstämt och trevligt för både publik och musiker, berättade Helena Gisslén Rondin när Kristianstadsbladet avslöjade comebacken tidigare i våras.

Musikmötet Isidors kulle, uppkallat efter familjens lama-djur, lades ner 2007 efter tio år i Huarödsbackarna.

Till återkomsten får jazzsångerskan Viktoria Tolstoy, återvändaren Hans Pålsson och Bengan Janson sällskap av thereminmusikern Carolina Eyck och Huaröds kammarorkester, samt kompkvartetten Isidors Group.

Biljetterna släpptes under onsdagen.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Lisa Appelqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.