Artmade vann nättävling – närmare skivkontrakt

Artmade är ett av de banden som fick flest röster i den tredje av fyra deltävlingar och är vidare till finalomgången i vårens stora musiktävling. Det skriver arrangören i ett pressmeddelande.
Nöje • Publicerad 13 maj 2008
Artmade. Bild: Kristian Pedersen
Artmade. Bild: Kristian PedersenFoto: 

- Att komma vidare i Tele2Studio ser vi som en mycket god merit som vi till stor del har vår trogna fanskara att tacka för. Vi känner att det här är den möjligheten vi har väntat på. Sverige kommer få se mycket mer av oss framöver, säger Carl Bruce från Artmade.

Artmade har därmed chans att ta hem första priset, ett skivkontrakt från Warner Music. Tävlingen har hittills över 1 400 deltagare och den avgörs 28 maj på Berns i Stockholm.

Förutom ett skivkontrakt har alla deltagare möjlighet att tjäna pengar på sin egenkomponerade musik. Besökarna kan inte bara rösta på sina favoritlåtar utan även köpa låtar och ladda ned dessa till datorn eller mobiltelefonen. Tävlingen arrangeras av Tele2 och är världens största sociala nätverk MySpace.se syftar till att lyfta fram Sveriges blivande stjärnor.

Tävlingen avgörs i fyra röstningsomgångar där de fem låtar som fått flest röster varje vecka tar sig vidare till finalomgången. Av dessa väljer en jury ut fem artister som får stå på finalscenen på Berns den 28 maj. Juryn består av representanter från MySpace och Warner, musikbloggare och artisten Sophia Somajo, som själv upptäcktes och startade sin karriär via MySpace.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.