Asterix på olympiaden (8/2)

FILM Det tredje försöket att göra spelfilm av Asterixalbumen är det sämsta. Albumet "Asterix på olympiaden" förhåller sig till den här filmen som det riktiga OS till Årjängsmästerskapen i kobingo.
Nöje • Publicerad 7 februari 2008
"... och hela Gallien är ockuperat. Hela Gallien? Nej,..." Asterix (Clovis Cornillac), Obelix (Gérard Depardieu) och de andra i den lilla byn gör fortsatt motstånd – men den här gången sämre än någonsin. Bild: Sandrew Metronome
"... och hela Gallien är ockuperat. Hela Gallien? Nej,..." Asterix (Clovis Cornillac), Obelix (Gérard Depardieu) och de andra i den lilla byn gör fortsatt motstånd – men den här gången sämre än någonsin. Bild: Sandrew MetronomeFoto: 

Visst, Gérard Depardieu som Obelix är fortfarande filmhistoriens bästa casting. Visst, skojigt med gamle Alain Delon som Cæsar. Visst, det kommer en riktigt snygg, "Ben Hur"-inspirerad hästtävling i slutet där Formel 1-kungen Michael Schumacher rattar en röd Ferrarivagn, komplett med pit stop och reservhästar.

Och visst, så fort någon på duken slår sig så skrattar åtminstone någon av tioåringarna i salongen.

Men det gör ju inte du.

Så jag tycker du ska lämna ditt barn i mörkret en stund, sätta dig på en bar och beställa ett glas rött och en calvados i stället. Ett mycket värdigare sätt att hedra det kulturarv som bär namnet Asterix. (TT Spektra)

Erik Helmerson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.