unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Avantgardet – musik som känns

Oklanderliga melodier. Elegant förpackad poprock. ”Alla känner apan” – en av årets bästa skivor är här.
Avantgardet, med Rasmus Arvidsson i spetsen släpper sitt tredje album, "Alla känner apan".
Avantgardet, med Rasmus Arvidsson i spetsen släpper sitt tredje album, "Alla känner apan".
Foto: Pressbild

En del beskriver Avantgardets framgång som osannolik. Kan man verkligen, som sångaren Rasmus Arvidsson, resa sig från missbruket och skapa ett av Sveriges mest hyllade indieband på bara ett par år? Ja, det är fullkomligt logiskt att göra det - om man gör musik som Avantgardet gör.

Jag minns när jag hörde "Skakar på tåget" på radio första gången. Det lät som Velvet Underground plus Broder Daniel med proggfilter, det var nytt och vågat och innerligt och omskakande.

"Apan känner apan", tredje skivan i rask följd, avslutar en trestegsraket som nu kulminerar i rå perfektion. Samma ämnen, samma kamp i underläge, samma självbiografiska texter som med sin socialrealistiska direkthet lyckas hålla smetigheten på lagom avstånd.

Lägg till oklanderliga melodier och en poprock elegant förpackad av producenten Jocke Åhlund och en av årets bästa skivor är här.

Nybros The Libertines har gjort det igen, och gud vad skönt det är med musik som KÄNNS.

Pop/rock

kbkbkbkbkb
Avantgardet
Titel: ”Alla känner apan”
Skivbolag: Avantgardet