Bakom kulisserna hos storbandet

Ett helt storband, två amerikanska gästartister, en rejäl glutt bakom kulisserna och allt till en frivillig peng. På fredag 27 augusti är det öppen repetition med Blekinge Big Band under ledning av Berndt Sjögren i Kippersfestvåning, Kristianstad.
Nöje • Publicerad 26 augusti 2010
Joanna Pascale. Foto: Aoseum
Joanna Pascale. Foto: AoseumFoto: 
Berndt Sjögren. Bild: Ronnie Smith
Berndt Sjögren. Bild: Ronnie SmithFoto: 

Gästartisterna är direktimporterade från Philadelphia i form av trumpetaren Dennis Wasko (Sinatra, Bacharach, Cole) och sångerskan på uppåtgående Joanna Pascale.

– Vi repar inför jazzfestivalen på Aniara i Olofström på lördag och tänkte slå två flugor i en smäll: repetera i skarpt läge – blir det fel tar vi om! – och samtidigt skänker vi oavkortat intäkterna från den frivilliga entrén till jazzföreningen Blue Bird, säger Sjögren.

På repertoaren står klassisk storbandsjazz och örhängen som "What a difference a day make" och "Georgia".

På söndag blir det en något mindre sättning med "2 x Philly"-gästerna när Aoseums husband, förstärkta av trummisen Pelle "Trazan" Jonasson och basisten Daniel Nilsson, fortsätter till kulturhuset i Åhus. (KB)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.