Belönad originalitet

Nöje • Publicerad 19 februari 2001

MUSIK. En göteborgare med rötter i Västmanland mottog på söndagen årets Ted Gärdestad-stipendium på 25000 kronor. Den 23-årige musikern Dan Viktor Andersson får stipendiet för att han ”befinner sig i en klassisk svensk musiktradition och ändå på väg in i 2000-talet. Han fyller med råge kriteriet originalitet och har redan stor musikalisk mognad”, som juryns motivering lyder.

Stipendiaten är född och uppvuxen i Västmanland där han bland annat gick på musikgymnasiet i Västerås. De senaste åren har han livnärt sig som musiker och låtskrivare i Göteborg.

Dan Viktor Andersson är den tredje Ted Gärdestad-stipendiaten. Den fond som delar ut stipendiet bildades efter Ted Gärdestads bortgång och syftet är att stödja unga musiker och låtskrivare. TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.