Bengtzing kör rakt och rockigt

Linda Bengtzing är på väg. I två versioner. På kväll kommer hon till Nöjesmagazinet med hitsen i rockpaket. I början av juli möter vi Diggilooversionen av henne i Ovesholm.
Nöje • Publicerad 16 maj 2008
Linda Bengtzing på Melodifestivalen. Bild: Tommy Svensson
Linda Bengtzing på Melodifestivalen. Bild: Tommy SvenssonFoto: 

"Där står en älg", säger Linda Bengtzing plötsligt. Hon sitter i en buss på väg till nästa spelställe. Senare på dagen i går) är det spelning i Kungälv och dagen före medverkade hon i Rix Fm:s tillställning i Kungsträdgården i Stockholm.

På tv:n i bussen rullar en dvd med svenska medlodifestivalen.

- Det är 1986 nu. Den med "É dé det här du kallar kärlek" och "Dover Calais", säger Linda Bengtzing.

Schlagerfestivalen tidigare i vår och alldeles nyligen "Körslaget" i TV4. Drygt 30 gig är inbokade fram till mitten av augusti. "Sommarkrysset" nästa helg. Lägg till alla repetitioner. Det är mycket nu för Linda Bengtzing. Eller?

- Det är faktistk mindre än förra sommaren. Jag har försökt dra ner lite på det.

I jämförelse med åren på Wallmans är detta egentligen ingenting. Och framför allt slipper hon bli bedömd i tv.

- Det är skönt att slippa tävla i tv. Jag var tveksam till att delta i "Körslaget", men det handlade inte bara om mig utan om 20 Gullspångsbor som fick sitt livs chans.

Inom loppet av en och en halv månad kommer Linda Bengtzing till Kristianstad två gånger. På lördag sjunger hon på Nöjesmagazinet och i början av juli medverkar hon i Diggiloo på Ovesholms slott. Två spelningar som helt skiljer sig åt.

- På lördag blir det motsatsen till "Diggiloo". Det blir rakt och rockigt. Jag har låtit bandet tolka låtarna på sitt sätt. Det blir hitsen och en cover som jag haft med mig sedan 1998.

Vilken cover?

- "Carrie". Europe är lite av husgudar för mig.

Linda Bengtzing är redo för nya utmaningar. Eller som hon själv uttrycker det: fortsätta något som hon börjat på. Hon har tidigare lett program på tv, "Ordjakten" och "Floor Filler, och för ett par år sedan medverkade hon i musikalen "Rent" på Göta Lejon i Stockholm. Både programledarrollen och nya roller i musikaler lockar.

- Det är något som jag gärna skulle vilja göra igen.

Bussen närmar sig Kungälv och dvd:n visar på Melodifestivalen 1990.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.