Benny släpper ny spelmansplatta

Nöje • Publicerad 20 juni 2001

Benny Andersson släpper en ny cd efter midsommar. Benny Anderssons orkester kallar han plattan där Helen Sjöholm sjunger två nya låtar med texter av Björn Ulvaeus. Bland musikerna finns hans vapendragare i Orsa Spelmän, förstärkta med regissören Lars Rudolfsson på dragspel. Mycket fiol och dragspel alltså, men en tuba och en tramporgel ser till att några av låtarna får en dragning åt cirkusmusik.

Två filmmelodier i ny tappning, från Sånger från andra våningen och Nu är pappa trött igen, får också rum på plattan. En singel släpps också, Vår sista dans , där Helen Sjöholm sjunger Björn Ulvaeus text. Benny hade egentligen skrivit låten till en kväll på Skansen den 24 augusti då han ska spela till dans på Thore Ehrlings gamla dansbana.

–  Jag gjorde skivan bara för att det är kul. Det är toppen om andra gillar något, säger Benny Andersson till Aftonbladet.

PM

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.