Betyg på bidragen

Kristianstadsbladets nöjesredaktör Lisa Appelqviist betygsätter bidragen som deltar i deltävlingen i Karlskrona.
Nöje • Publicerad 29 februari 2008

1. Niklas Strömstedt - För många ord om kärlek (3)

70-tals americanapop som maler på. Tillräckligt för att sätta sig. Strömstedt har Tapper-röstarna på sin sida.

2. Calaisa - If I Could (3)

Verkligen Dixie Chicks-light. Till och med låten "I'm not ready to make nice" i tryckarversion.

3. Daniel Mitsogiannis - Pame (2)

"Cara Mia" skriven för Paparizou. Med Daniel omslagspojkarna på kiosklitteraturen, plats i schlagerfestivalen. En musikalartist som liksom så många andra musikalartister är halvbra, eller halvdålig, på lite allt möjligt.

4. Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va? (4)

"En typisk Linda Bengtzing-låt! säger sångerskan själv. Kan bara skriva under på det. Som vanligt för hon in ett nytt element i schlagerfestivalen, i år bounceande streetdansare.

5. Nordman - I lågornas sken (1)

Jag mår fysiskt illa. Nordmans sångröst är en förolämpning mot mina öron. Med ett Jon Bon Jovi- woah som set sina bättre dagar. Bara nyckelharpan håller måttet.

6. Sibel - That is where I'll go (4)

Härligt oförutsägbar powerballad med effektfull dynamik där musiken puschar framåt medan en mognare sångröst håller emot. Magnifikt och storslaget.

7. Fronda - Ingen mår så bra som jag (2)

Västeråsrappare styr in rappen på folkpop med dragspelstakter och töntig lyrik.

8. Charlotte Perrelli - Hero (4)

Bling bling-mikrofon i bästa Snoop Dogg-takter. J-Lo-lasershow, några nypor Kylies "Can't get you of my head", en smula Salt'N'Pepas "Push it", men framför allt en rejäl skopa Boney M:s "Daddy Cool". Så ska en schlagerdansdänga låta.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.