Björkman tar hjälp av Rennie Mirro

Rennie Mirro får en framträdande roll i Melodifestivalen nästa år. Tävlingsproducenten Christer Björkman säger till Aftonbladet att musikalstjärnan Mirro ska ansvara för tävlingsnumren.
Nöje • Publicerad 31 augusti 2010
Rennie Mirro.
Rennie Mirro.Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX

- När arbetet med att ta fram artisterna är klart ska vi börja göra numren. Rennie kommer att vara huvudansvarig för det. Då kommer en period då jag kan softa ner, då jag får en andningspaus. Min plan är att hålla hela vägen, säger han.

Den andningspausen kan behövas, eftersom Christer Björkman fått större makt i tävlingen. I våras blev det klart att han själv väljer ut hälften av schlagerbidragen.

Tidigare har Björkman och huvudkoreografen Tine Matulessy styrt showen ihop, men nu tar man alltså in Rennie Mirro.

Rennie Mirro har bland annat spelat huvudrollen i musikaler som "Grease" och "Singin' in the rain", varit solist på Operan och koreograferat nummer till flera Melodifestivaldeltagare, såsom halvsystern Sarah Dawn Finer.

TTS
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.