Culkin på "Jackos" sida

Nöje • Publicerad 12 maj 2005

Så har då det hittills mest kända vittnet intagit båset i den pågående pedofilrättegången mot Michael Jackson. "Ensam hemma"-stjärnan Macaulay Culkin vittnade för försvaret, och i sitt vittnesmål dömde han ut alla anklagelser mot popstjärnan som "helt löjliga". Tidigare i rättegången har åklagaren låtit kallat vittnen som hävdat att den förre barnstjärnan Culkin under besök hos Jackson i början av 1990-talet blev sexuellt antastad. Detta förnekades kraftigt av den nu 24-årige Culkin, skriver BBC News.

I sitt vittnesmål berättade Culkin också att åklagarsidan aldrig själva frågat honom om det de påstår Jackson utsatt honom för.

– Nån sa till mig att jag nog skulle kolla in CNN, eftersom det pratades om mig där. Jag kunde inte fatta det. Jag kan inte förstå varför ingen kontaktat mig och frågat om det här verkligen stämmer, sa Macaulay Culkin enligt BBC News.

Michael Jackson står åtalad för sexuella övergrepp mot en då 13-årig pojke i februari och mars 2003. Om han döms riskerar han fängelse i upp till 20 år. (TT Spektra)

STOCKHOLM ROCK
STOCKHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.