De är favoriter inför Grammisgalan

Två veteraner och en nykomling med skinn på näsan. Robyn, Håkan Hellström och Oskar Linnros gör upp om priserna på Grammisgalan.
Nöje • Publicerad 17 januari 2011

Måndagens Grammisgala domineras av tre klara favoriter. Med nya trippelalbumet "Body talk" är Robyn nominerad till åtta Grammisar (om man räknar producenten Klas Åhlunds nominering). Strax därefter kommer Oskar Linnros med sju och Håkan Hellström med sex nomineringar.

Inte nog med att de tre artisterna har chansen att vinna många priser, de gör upp med varandra om de mest prestigefyllda statyetterna. Tillsammans med Säkert! och Radio Dept. tävlar de om titeln årets album.

I kategorin årets artist konkurrerar de med Johnossi och Petter.

Rockduon Johnossi har för övrigt hela fyra nomineringar. De har bland annat chansen att vinna en Grammis som årets grupp, en kategori som också omfattar de hajpade banden Dungen och Radio Dept., Göteborgsbandet Hästpojken och de flerfaldiga Grammisvinnarna Kent.

Kategorin årets nykomling brukar ådra sig stor uppmärksamhet. Tre av de fem nominerade har tjockt med skinn på näsan: Swedish House Mafia tillhör sedan länge Sveriges mest framgångsrika internationella grupper, bakom namnet CEO gömmer sig Eric Berglund, känd från den hyllade Göteborgsduon The Tough Alliance, och Oskar Linnros har en bakgrund i Snook som vann en Grammis 2007.

Är det riktiga nykomlingar Grammisjuryn vill hedra går priset till stjärnskottet Anna von Hausswolff, eller systrarna i kritikerrosade First Aid Kit.

Carl Catonoje@kristianstadsbladet.se
Carl Cato
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.