Annons

De blir Zlatan på bio

Dominic Andersson Bajraktati och Granit Rushiti delar på titelrollen när boken om Zlatan Ibrahimovic filmas för biopremiär nästa höst.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kristianstad • Publicerad 3 september 2020
Biofilmen baserad på boken ”Jag är Zlatan” beräknas få premiär nästa höst.
Biofilmen baserad på boken ”Jag är Zlatan” beräknas få premiär nästa höst.Foto: Claudio Furlan

I ett pressmeddelande från Nordisk Film presenteras nu namnen till de ledande rollerna i den kommande filmen ”Jag är Zlatan”, baserad på boken av David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimovic.

Rollen som Zlatan Ibrahimovic är uppdelad i en yngre genom Dominic Andersson Bajraktati och en äldre genom Granit Rushiti.

Annons

”Zlatan är inte bara en fantastisk fotbollsspelare. Han är en makalös historia också. Hans resa från uppväxten i Rosengård till världsscenen har blivit vår kanske mest klassiska underdog-berättelse. Vi har velat fånga komplexiteten i den storyn, och lyfta fram smärtpunkterna och vändningarna”, säger David Lagercrantz, som skrivit filmmanuset tillsammans med Jakob Beckman.

För regi står Jens Sjögren, känd från bland annat tv-serien ”Innan vi dör” och ”Torpederna”.

Bland övriga namn i rollistan: Cedomir Glisovic som pappa Sefik Ibrahimovic, Merima Dizdarevic som mamma Jurka Gravic, Linda Haziri och Selma Mesanovic spelar Zlatans syster Sanela.

”Jag är Zlatan” produceras av Frida Bargo, Mattias Nohrborg & Fredrik Heinig för BRF i samproduktion med Nordisk Film. Filmen beräknas ha biopremiär hösten 2021.

Anders MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons