Diddy kopplas till Tupac-attentat

Två före detta medhjälpare till hiphop-stjärnan Sean "Diddy" Combs pekas nu ut som medansvariga för ett överfall på rapparen Tupac Shakur i New York 1994.
Nöje • Publicerad 18 mars 2008
P Diddy. Bild: Scanpix
P Diddy. Bild: ScanpixFoto: 

Los Angeles Times gick under måndagen ut med uppgiften, och skrev även att Combs och Tupac Shakurs antagonist Notorious BIG (Christopher Wallace) kände till överfallet i förväg.

- Storyn är en lögn. Det är värre än skrattretande och helt felaktigt. Varken Biggie eller jag kände till någon attack före, under eller efter det hände, säger Sean "Diddy" Combs i ett uttalande.

Tidningen bygger sin artikel på en FBI-utredning och citerar en anonym källa som var närvarande vid attentatet mot Shakur vid Quad Recording Studios i New York 1994. Enligt LA Times ska attentatet har varit en hämndaktion för att Shakur vägrade skriva kontrakt med Combs skivbolag Bad Boy Records.

Händelsen var den utlösande faktorn till kriget mellan öst- och västkustrapparna, där Notorious BIG och Shakur var de mest framträdande figurerna.

Tupac Shakur sköts i Las Vegas i september 1996 och bara ett halvår senare mördades Notorious BIG efter en prisutdelning i Los Angeles. (TT Spektra)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.