Annons

Ed Harcourt tillbaka till Sverige

Nöje • Publicerad 22 augusti 2001

Ed Harcourt är en av årets mest omtalade nya artister. Nu kommer den pianorockaren från Brighton tillbaka till Sverige för en turné. Den 25 september spelar han på Södra Teatern i Stockholm.

Enligt turnéarrangörerna Luger lär det bli ytterligare ett par spelningar i Sverige, förmodligen i Göteborg och Malmö. Men inga ytterligare datum är klara.

Annons

Ed Harcourt spelade i Sverige i maj och var även med på Hultsfredsfestivalen i juni.

Symfonirock med Yes. De brittiska symfonirockarna Yes kommer till Sverige för en konsert på Cirkus i Stockholm den 6 november. Med sig på turnén har Yes faktiskt en symfoniorkester. Turnén inleddes i somras i USA och den fortsätter nu i Europa.

Men det blir inte billigt att se Yes på lilla Cirkus. Biljetterna kostar 500 kronor + serviceavgift.

Yes har haft flera olika sättningar genom åren. De som turnerar under namnet nu är Jon Anderson, Steve Howe, Chris Squire och Alan White. Rick Wakeman, som var keyboardist under glansdagarna på 70-talet, är således inte med. Han bröt med bandet för 20 år sedan och har inte varit på de nostalgiturnéer som Yes gjort under det senaste decenniet.

Yes bildades i slutet av 60-talet och var förgrundsfigurer under den så kallade symfonirockeran på 70-talet. Paradoxalt nog fick Yes sin största hit 1983, med den Trevor Horn-producerade Owner of a lonely heart, som inte alls lät som något Yes tidigare spelat in. PM

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons