Ekman dubbelt aktuell

Nöje • Publicerad 11 januari 2001

TV/FILM. För några år sedan sade Gösta Ekman att när han fyllde 60, skulle han lägga av som skådespelare. Nu är han 62 - och aktuell både på tv och på bio. På söndag är det premiär för tv-serien En fot i graven, där han spelar huvudrollen. Och om några veckor är det på filmfestivalen i Göteborg premiär för Marie-Louise Ekmans film Puder, där maken Gösta spelar huvudrollen.

I En fot i graven spelar han en man som tvingas till förtidspensionering och som i sin grinighet ställer till det för sin omgivning. Måns Herngren och Hannes Holm har regisserat. Ekman har tidigare synts i deras filmer En på miljonen och Det går aldrig som man tänkt sig.

–Måns och Hannes har en värme i sin humor, säger han. Det finns lite av Tage Danielsson hos dom, i det att där finns skuggan av ett patos.

I Puder, som får ordinarie biopremiär den 9 februari, spelar han maskören Vickan på en teater.

–Den handlar om en gammaldags kärlek till teatern, hur den försöker överleva i såpatider.

TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.